tiistai 16. lokakuuta 2007

Sanomalahdessä oli uutisia

Vaihdoin aamulla nenäkorvakurkkutunnin juoksuun. Teki gutaa. Englannin kielioppi oli kuolettavan tylsää. Taidan käydä vain kun on tekemisen puutetta. ETA oli taas toiminnassa. Joku poliisi sai luodin selkäänsä. Ikea avaa 30 päivä. Kaupunki on luvannut järjestää bussireittinsä uudelleen, jotta riittävä määrä busseja kulki Ikean etuoven edestä avauspäivään mennessä. Hyvä Ikea, hyvä Ruotsi. Hallitus uskoo ehkäisevään valistukseen. Televisiomainosten perusteella tiedän nyt turvavälin autoillessa olevan terveellistä, kokaiinin olevan pahasta, aamiaisen olevan tärkeä, koulutuksen olevan hyödyllistä ja roskaamisen olevan väärin. Kuin viimeistä asiaa painottaakseen hallitus on juuri käyttänyt 580 000 euroa Al Goren dokumentin 30 000 kopioon ostoon kouluissa näytettäväksi. Al Gore on idolini. Kuun lopussa vierailee Sevillassa. Ajattelin mennä kertomaan hänen olevan yhtä kova mies kuin kuvernööri Schwarzenegger.

Siinä tuskin Yhdysvaltain entisen tulevan presidentin puheet auttavat, kun espanjalaiset vielä opettelevat roskien roskapönttöihin laittamista. Vaikka kierrätys Espanjassa onkin täysin olematonta, en voi kovin paljoa valittaa, sillä en itsekään ole täysin perillä kuinka täällä kierrätetään. Asiaa ei helpota lainkaan minkäänlaisten ohjeiden puuttuminen oletetuista kierrätysastioista. Yhden kerran erehdyin täyttämään kierrätysastiaa niillä tuotteilla, joiden oletin laatikkoon katsomisen perusteella olevan oikeita. Nyt luulen olevani jo paremmin perillä asioissta ja tiedän muovin ja lasin kierrätyksestä. Sitä miten asia käytännössä hoituu en tiedä. Muovit ja pahvit menevät samaan laatikkoon. Muovin ja pahvin erotuksen helppoudesta en tiedä, mutta sen tiedän, että jonkun kannattaisi kertoa espanjalaisille kuljetuskapasiteetin maksimoimisesta tyhjien muovipullojen rutistamisella. Espanjalaiset voisivat myös myydä muulle maailmalle tekniikkansa, jolla he erottavat biojätteitä ympäröivät paikallismarkettien muovipussit maatuvasta jätteestä. Tämän tekniikan täytyy olla halpa ja tehokas, muutenhan laatikko kieltäisi maatumattomien muovipussien käytön. Ei ettäkö sillä mitään vaikutusta olisi... Olen jo itse tottunut kierrättämään roskat pakkaamalla ne hyvin muovipussiin, solmimalla pussin suun kiinni ja heittämällä pussin kadulle ulos lähtiessäni. Toimii kuin ei-espanjalaisen junan vessa.

Vai niin, j- ja k-kirjain lakkasivat toimimasta näppäimistöstä. Täältä onkin kätevä lähettää takuuseen kone. No jos tuo vaikka kosteudesta johtuisi ja itsestään korjautuisi. Tapahtuu mitä tapahtuu, jos tapahtuu ollenkaan. Espanjassa ollaan. Ei täällä huolestuminen auta.

Ei kommentteja: