maanantai 8. lokakuuta 2007

Espanjassa viikko on neljä päivää

Englannin kielioppituntia ei ilmeisestikään pidetty. Yksin istuin lukemassa luokassa lehteä. Täällä jaettavat ilmaisjakelulehdet ovat varsin hyviä. Lehdet pääsääntöisesti pystyn jo lukemaan. Edelleenkään en ymmärrä normaalilla andalusialaisella puhevauhdilla puhuttua puhetta - yhtään. Bioetiikassa katsottiin tohtori Housea. Tunnin alussa oli jaettu kovasti kokeelta vaikuttava tyhjä paperiarkki. En ymmärtänyt tehtävänantoa ennen kuin paperien palautusvaiheessa kuulin kysymyksen siitä, toimiko House hyvin. Vastasin yhdellä virkkeellä mutta asiaa. Sain selville käytännönharjoitteluni olevan joulu- ja tammikuussa. Ei kiirettä sen suhteen.

Ajattelin viikonloppuna mennä Cordobaan. Juuri etsimässä hostelleja. Kuulin myös juuri, ettei meillä ole koulua perjantaina. Kukaan ei tunnu tietävän onko kyseessä yliopiston, maakunnan vai koko valtion yleinen vapaapäivä. Cordobassa olisi hyvin nähtävyyksiä ja Malagaa halvempi arabialainen kylpylä perinteisellä hieronnalla.

Kävin eilen juoksemassa. Huomattavasti miellyttävämpää ja rasittavampaa kuin itsensä huijjaaminen juoksumatolla. Kymmenen minuuttia menee asunnon ovelta juosta ensin rannalle, jossa oikeasti kykenee juoksemaan. Ne kymmenen minuuttia kadulla ovat varsin rasittavat. Vaikka valitsin reitin, jota käyttämällä joudun pysähtelemään mahdollisimman vähän liikennevaloissa ja autoja väistellessä, en pidä reaalimaailmaan palaamisesta kesken juoksun miettiäkseni miten parhaiten vältän jäämästä auton alle. Aivojeni on tarkoitus olla tauolla juostessani. Täytyy tosin varoa, etteivät aivot ole liikaa tauolla tällä opiskeluvauhdilla. Onneksi on tuota espanjaa mitä opiskella.

Ei kommentteja: