keskiviikko 31. lokakuuta 2007

Propsit Ikealle ysityiskohtien huomioimisesta: jopa kirjat esittelykeittiöissä ja –makuuhuoneissa olivat ruotsalaisia. Eivätkä edes olleet vain rekvisiittaa, tarkistin. Onhan se hienoa, että näin länsimaalaisena voin tarjota työtä kolmannen maailman pienille työttömille lapsille, jotka muuten joutuisivat elämään kadulla ilman pennin pyörylää, itse saan kunnon designillä tehtyjä tuotteita halvalla ja vielä kaiken lisäksi naapurisovun merkiksi vaurastutan yhä edelleen naapurimaan jo valmiiksi varsin varakasta Ikean omistajaherraa. Kaikki voittavat, kaikki ovat tyytyväisiä. Hieno paikka se Ikea. Ihan kuin kotona olisi käynyt. Kieltäydyin tervehdykseen vastaamista enempää käyttämästä ruotsia ostaessani poislähtiessäni ruotsalaisesta kaupasta sinappisilliä ja vaihdoin espanjaan. Mistä kummasta tiesivät juuri minun kaikista niistä muista 16 000 sinä päivänä Ikeassa vierailevasta ihmisestä osaavan ruotsia? Lienee sitä kohdennettua asiakasmarkkinointia, missä mainostajat tietävät sinusta enemmän kuin sinä itse.

Maaksi, jossa englannin kieltä ei pääsääntöisesti käytetä, Halloween näyttää ainakin asujen perusteella olevan varsin iso juttu. No samapa tuo. Vaihto-opiskelijoille jo pelkkä keskiviikko riittää syyksi karkeloihin. Jos juhliin osallistuu vielä muukin Espanja, mikäs siinä. Vaikkei asua olekaan kyllä minäkin noitumisen osaan.

1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Hienoa. Söitkö lihapullia? Ingvar, se omistaja, vieraili eilen eteläisen Suomen Ikeassa. Oli käynyt syömässä lihapullia ja kauhistellut, kun Suomessa lautaselle tulee 15 lihapullaa ja ruotsalaiset pärjäävät kymmenellä. Ilmeisesti se, että osaa säästää oikeassa paikassa, on tie rikkauteen. Minusta voisit käydä tarkistamassa annokseen kuuluvien lihapullien määrän.