lauantai 29. syyskuuta 2007

Ruoka-ainekset ovat halpoja

Ai että tuli hyvää kik-hernesalaattia. Tonnikalaa, kapriksia, salaattia - kaikkea hyvää. Kaikesta mitä täällä tekee tulee erityisen hyvää. Se voi tosin johtua myös hintatasosta. Rahaa kuluu kuta kuinkin saman verran kuin kotona. Ainoastaan elintaso on kohonnut kuin jo valmistunut olisi. Tai voi myös olla, että näin normaalit ihmiset Suomessa elävät. Loppujen lopuksi kysehän on vain priorisoinnista ja kulujen tärkeysjärjestykseen asettamisesta.

Olin torstaina yhden aikaan pubista nukkumaan lähdössä, jotta jaksaisin kouluun aamulla herätä, kun joku ilmoitti yliopiston olevan suljettu seuraavana päivänä uuden lukukauden alkamisen kunniaksi. Olin jo kuullut vastaavan asian aiemmin eri lähteestä mutta olen tottunut sivuuttamaan huhut, joiden luotettavuus lähentelee kummin kaiman serkulta kuultua tositapahtumiin perustuvaa kertomusta. Hyväksyin asian miellyttävänä yllätyksenä palaten takaisin vaihto-oppilaiden kansoittamaan chupiteriaan. Näillä näkymin koulua leikitään sitten maanantaina. Tuleepahan ainakin herättyä aikaisin ja on sitten koko päivä aikaa vaikkei espanjaksi selittävistä professoreista mitään ymmärtäisikään.

Espanjassa on nyt syksy. Ulkona vaivaiset 25 astetta hellettä. Uimarannalla viihtyvät enää ainoastaan turistit. Mahtaa syysmasennus kohta hiipiä espanjalaisten mieliin. Myydäänköhän täällä paljon kirkasvalolamppuja ehkäisemään tuota talven tuomaa mielialan laskua?

Sangria on hyvää. Tekisi mieli tehdä sitä itse mutta tuntuu turhalta, kun juomaa voi ostaa kaupasta vähemmällä vaivalla ja halvemmalla. Huomenna varmaan mennään pelaamaan jalkapalloa tuohon vähän matkan päähän. Toivottavasti eivät hienosti toimineet juoksuun tarkoitetut kenkäni pilalle mene saastuttuaan vaihtoehtoisesta liikunnasta.

Vielä ei jostain syystä ole ollut yhtään päivää, etteikö olisi ollut jotain tekemistä. Johtuu varmaan lämmöstä. Lämmin on huomattavasti miellyttävämpää kuin kylmä. Tosin aamulla ennen seitsemää herätessä palelee. No ainakin aamulla on helppo kuvitella olevansa kotona. Ensi viikolla näkee sitten mitä yliopisto oikeasti on.

Ei kommentteja: