keskiviikko 26. syyskuuta 2007

Lyhennetyt hiukset

Kahtakymmentä vaille seitsemän heräsin eilen jotta ehtisin kahdeksaksi yliopistolle. Olin varttitunnin liian ajoissa yliopistolla. Hukkaan heitettyä uniaikaa. Tunti pahalainen ei ollut taaskaan muuta kuin esittelyluento. Professori puhui selkeästi. Ymmärsin monia sanoja ja kuulun myös ne sanat, joita en ymmärtänyt. Sain muun muassa selville kurssiin kuuluvan sekä teoriakoe että käytännönkoe. Käytännön harjoitukset pidetään paikassa nimeltä "Hospital --" ja professorin sähköpostiosoite oli "--@uma.es". Kaikki tärkeä tuntui livahtavan korvien ohi. Heikolta näyttää lääketieteen opiskelu espanjaksi. Tosin vielä en ole muilla kuin esittelyluennoilla ollut. Ajattelinkin osallistua Englannin kielioppi 1 -kurssille. Arvostelu on ilmeisesti pelkkien kokeiden perusteella eikä ilmeisesti tunneilla istumista vaadita. Täytyy perjantaina yrittää etsiä paikka, missä tuntia pidetään. Voisi olettaa opettajan olevan kykeneväinen keskustelemaan englanniksi ja kertomaan saanko pisteitä keräilynhaluni tyydyttämiseen pelkällä kirjallisiin ja suullisiin kokeisiin osallistumalla. Sain jopa vaihtokoordinaattorillekin sovittua huomiseksi ajan. Ehkäpä sillä on jotakin kommentoimista lukujärjestyksestäni.

Heräsin kahdeltatoista. Eilen oli ilmainen kuljetus keskustasta muutaman kilometrin päähän rantabileisiin. Rantabileet olivatkin vain teltta rannalla. Kuljetuskin oli ilmaista vain, koska juomat maksoivat kuusi euroa kappale määränpäässä. En ostanut mitään. Meno oli hyvää muutenkin. Päivällä kävin parturissa. Ei ollut paljon etukäteen opiskelluista parturisanoista paljoa apua. Ei kyllä ilman alitoista komentelua ja ohjeistusta olisi mitään järkevää aikaan parturi saanut. No leikkasi ohejistuksen mukaan. Erehdyksessä hyväksyin geelin laittamisen päähäni vahan sijaan. Geelitukat näyttävät olevan espanjalaisten suosiossa. No kyllä tästä itse muotoilemalla hiukset saa. Näyttävätpä nuo kasvavankin. Ei ole kovinkaan suurta henkistä yhteyttä hiuksiin syntyt rastojen hävittyä. Samapa tuo mitä niille tekee.

Nyt tekemään makaroneja chorizolla. Ei erityisesti espanjalaista perinneruokaa. Enemmänkin normaalia italialaista pastaa espanjalaisittain viriteltynä. Resepti vaikutti hyvältä. Luulisi kriitikon olevan tyytyväinen. Nälkäinenkin kun on.

Ei kommentteja: