torstai 20. syyskuuta 2007

Nyt kyrsii vaihteeksi

Otin yhteyttä operaattoriin, kun ei netti läppärillä ole alkanut pelata. Eilein soitti joku atk-nörtti ja espanjaksi ilmoitti, että vaikka yleensä on mahdollista mennä nettiin läppärillä kännykän kautta, Yoigo ei palvelua tarjoa. Aamulla menin puhelinkauppaan aikeena perua kauppa, vaikka puhelin on jo ostettu kaksi viikkoa sitten ja vaihtoaika oli vain viikko. Puolentoista tunnin jonotuksen jälkeen ilmastoimattomassa 15 neliön kaupassa kerroin ongelmani huonolla espanjalla myyjälle jo valmiiksi pitkän jonon takanani yhä pidentyessä. Suomeksi olisi ollut paljon sanottavaa myyjän soittaessa operaattorin tekniseen tukeen ja ilmoittaessa, että huonolla espanjalla puhuva asiakas ei osaa yhdistää konettaan nettiin. Kukapa sitä ulkomaalaista uskoo vaikka väittääkin jonkun jo sanoneen ettei homma toimi. Teknisessa tuessa olivat samaa mieltä myyjän kanssa asiakkaan väärässä olemisesta. Käski myyjä vain illalla soittaa antamaansa numeroon ja pyytää englannin kielistä teknistä tukea. Soitetaan sitten ja katsotaan mitä tapahtuu.

Sain sentään selkeyttä kurssiasioihin. Vaihtokoordinaattori Suomesta vastasi, että turha edes yrittää isoja kursseja. Keskity suorilta vain pieniin kursseihin, jotka on mahdollista sisällyttää valinnaisiin opintoihin. Identtisin opintopistein, kurssisisällöin ja opetuksin varustettuja isoja kirurgian ja sisätautien kursseja ei kotona hyvitetä millään lailla. No hyvä tietää. Nyt tiedän kutakuinkin mitä kursseja otan. Juuri naputtelen Exceliin mitä voin ottaa ja mitä en tuntien päällekkäisyyksien takia. Ainakin kurkku-, nenä- ja korvatautiopin otan. Edes jotain käytäntöä näin kahden vuoden jälkeen. Ei paria kolmea tuntia enempää tule ainakaan lääketieteen opintoja olemaan päivässä. No mikäs siinä. Otetaan sitten vaikka muiden alojen kursseja huvikseen tai keskitytään käyttämään hyväksi yliopiston kerrassaan mahtavia liikuntatiloja. Amerikkalaisen jalkapallokentän lisäksi liikuntaerikoisuuksiin kuului jonkinmoinen golfin puttausharjoitusalue (tai siltä se maallikosta ainakin näytti). Hinnat olivat aika peruskamaa. Uinti 1,5 euroa kuten kuntosalikin. Ohjatut urheilulaji muutaman kympin kuussa. No joka tapauksessa, lokakuussa pitäisi järjestyä ainakin iltaopinnoiksi uusi maksullinnen erasmusoppilaiden kielikurssi. Nyt menossa subjunktiivi. Aiheuttaa kovasti harmaita hiuksia tämä suomen kielelle tuntematon verbimuoto.

Ja vielä riittää: helvete! Löysin varpaideni rakonaiheuttajan. Kahdenkymmenen euron loistavat valkoiset nahkakenkäni ovat numeroa liian pienet! Ja vain toisessa jalassa! Tätä kurjuutta...

Onneksi helpotti heti kun sai valittaa. Kyllä nyt tekniseen tukeen soittoon asti hyväntuulisena jaksaa. Tänään on mojitobaarikin auki.

1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Täällä yritän parantaa englannin kielen taitoa kerran viikossa. Perusopinnot ovat lyhyt kouluenglanti 35 vuoden takaa. Sen jälkeen one beer tyyppiä lausahduksia eri tyyppisissä yhteyksissä. Sanavarasto on olematon ja sen täydentäminen näyttää melkein mahdottomalta. Kuten tiedät oppimiskyky säilyy läpi elämän, mutta ulkoaoppimiskyky heikkenee iän myötä. Todettu on jälleen kerran. Olen viikon ajan opetellut epäsäännöllisiä verbejä. Olen saanut palautettua ne verbit takaisin käyttöön, jotka olen osannut aiemmin. Ja niitä ei ole kovinkaan paljoa. Uusien verbien muistaminen tuntuu melkein mahdottomalta. Joten opiskele nyt espanjaa mahdollisimman paljon, että on, mitä palautat mieleen kolmenkymmenen vuoden jälkeen.

Jos lääketieteen opiskelussa ei ole kursseja, mene jollekin yleissivistäville kursseille: historiaa, taidehistoriaa, kirjallisuutta, flamengoa, kasvatustiedettä yms. Luulen, että lääkärinä kaikki elämään liittyvä tietämys on hyödyksi.

Kelju juttu, ettet ole saanut nettiä toimimaan. Jos olisit mennyt sinne Malagaan kaksikymmentä vuotta sitten, yhteydenpitovälinen olisi ollut kirje postiin ja soitto puhelinkioskista silloin tällöin. Siitä näkökulmasta tilanteesi ei ole kovin huono.