lauantai 15. syyskuuta 2007

Pihvin tekoa

Espanjalaisen härän pihvilihan valmistus on helppoa. Tarvitaan härkä, joukkueellinen miehiä, miekkoja, tikareita ja vuosien koulutus.

1. Mureuta liha saamalla härkäsi juoksemaan perässäsi. Varo jäämästä alle.
2. Varmista tulevan pihvilihasi mureus pistämällä sitä keihäällä. Käytä hevosta.
3. Helpottaaksesi tulevia vaiheita kiinnitä härkään teräviä keppejä.
4. Pukeudu tiukkoihin trikoisiin ja esiinny yleisölle ennen kuin päästät pihvisi päiviltään.
5. Varmista lihasi elottomuus käyttämällä tikaria pään alueelle.
6. Muista kunniakierros.

Eläinten ystävien ja idealistikasvissyöjien iloksi otin kaksi asiaa havainnollistavaa videota. Ensimmäinen on pätkä useita minuutteja kestävästä leikistä härän kanssa. Toisessa on esityksen huipennus (koko 28 Mb).

Kyse oli härkätaistelukoulun ilmaisesta esityksestä. Areena oli puolillaan ihmisiä. Tunnelma oli kertakaikkisen espanjalainen. Olisi tehnyt mieli huutaa muiden mukana mutten kehdannut, kun en tiennyt mitä huutaa ja milloin. Kolmannen härän kohdalla uskoin jo löytäneeni toistuvan kaavan esityksestä enkä katsonut tarpeelliseksi jäädä arvuuttelemaan kolmen seuraavan härän kohtaloa. Olin fiiliksissä. En härkien vaan ilmapiirin takia. Kovin miehinen laji.

1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Säälitti härkäparka. Syön lihaa, mutta toivon, että omat pihvilihani eivät ole härkätaistelun tuoksinassa syntyneitä. Mille yleisö taputti? Härän nääntymiselle vai sille uudelle areenalle ilmestyneelle härkätaistelijalle? Onko naishärkätaistelijoita?