maanantai 3. syyskuuta 2007

El Asunto

Siinä se oli. En ole enää koditon espanjassa. Rahat maksettu ja sopimus kirjoitettu. Ranskalaisen tytön nimiin meni sopimus, koska meistä neljästä vain hän ja minä aiomme olla kymmenen kuukautta. Kieltäydyin ottamasta "vastuuta". Joka tapauksessa, kaikki kirjoitimme lopuksi nimemme paperiin. Samapa tuo kyllä mihin paperiin sitä nimensä pistää tai mitä lupaa tehdä. Jos Espanja on jouluun mennessä jo polttanut ihon karrelle ja katupöly kuivaa kurkkua, senkun jättää vuokran maksamatta, pakkaa rinkan, varaa lennon ja lähtee takaisin Suomeen. Minkäs sille kukaan täällä voi. Pitkä matka espanjalaisilla tulla hakemaan Suomesta. Vielä ei kuitenkaan polttele pakata rinkkaa muuta kuin uuteen asuntoon muuttoa varten. Tarkistetaan tilanne parin viikon päästä uudestaan ja arvioidaan tilanne uudelleen.

Totta tosiaan, huomenna voimme illalla muuttaa siivottuun asuntoon. Kymmeneksi kuukaudeksi varattu asunto. Nettiä asunnolla ei ole eikä italialaisella jätkälle ole edes konetta, joten hän ei sitä tarvitsekaan. Ilmeisesti saksalainen ja ranskalainen tyttö kuitenkin haluavat intterwebin. Jos hinta on oikea, kuituoptiikalla vedetty linja varmaan tulee jossakin vaiheessa. Jos ei, koneeseen kiinni 3G-kortti tai espanjalainen halpa 3G-kytkykauppapuhelin, jolla saa webin toimimaan koneessa. Siihen asti, yliopistolla ja nettikahviloissa webin käyttö.

Vieressä on marketin lisäksi sekä liha- että leipäkauppa. Vastapäisellä kuntosalilla kuukausi vähän vajaa 30 euroa. Näytti olevan tarjolla parina päivänä viikossa jotain, mikä oli nimetty "full contactiksi". Kuulostaa lupaavalta. Yliopistolla on lisäksi omat, jos ei nyt ilmaiset niin ainakin halvat, urheilukompleksit kuntosaleineen, juoksuratoineen ja uimahalleineen. Siinähän sitä onkin tekemistä aina siestan ajaksi, mikäli yliopistollakin sellaista joutuu viettämään. Vieläkään en pahalaiseen ole tottunut. Laittaa nyt keskellä päivää kauppa kiinni! Kaikkea sitä ihmiset keksivätkin.

Huomenna vaihtaritapaaminen. Illalla hostellin baarissa erasmusbileet. Ilmeisesti muutenkin kaupungissa paljon erasmusoppilaita baarien pitäessä erillisiä erasmusiltoja. Keskiviikkona alkaa vaihtareiden espanjankurssi.

Jahka tiedän, kerron tarkan osoitteen asuntoon. Voi testata espanjalaisen postijärjestelmän toimivuutta. Tuossa se joka tapauksessa on Google maps.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mahtava homma. Eiköhän siitä sopimuksestakin pääse irti jos haluaa. Kuinka pitkä matka siit on keskustaan??