torstai 6. syyskuuta 2007

Arki alkakoot

Pidän asunnosta. Sijainti hyvä ja kaikki palvelut lähellä. Täysin kalustettu ja varustettu. Neljä valoisaa makuuhuonetta, iso olohuone, jonka seinässä on seinän levyinen avattava ikkuna sekä tilava keittiö kivisillä työtasoilla ja isolla avattavalla ikkunalla, mikä mahdollistaa grillaamisen pöytään upotetulla sähkögrillillä. Ehdottomasti lempihuoneeni. Minulla ei ollut mielipidettä minkä makuuhuoneen haluan. Sain isoimman huoneen suurimmalla vuoteella (sellainen hieman parisänkyä kapeampi). Kai niissä muissa huoneissa jokin muihin vetosi.

Asunnossa on sekä pyykin- että astianpesukone. Sekä hella että pyykinpesukone ovat rikki kirjoitushetkellä. Puolet valoista asunnossa ei toimi eikä avaimia ole kuin kahdet neljälle ihmiselle. Kaikkeen on espanjalaisella mentaliteelilla luvattu korjaus. Tiedän jo, että riippumatta siitä, onko lupaaja espanjalainen vai vai juuri saapunut ulkomaalainen vaihto-oppilas, itseni mukaan lukien, lupaukset eivät merkitse täällä mitään. Mistään on mahdotonta sopia etukäteen, koska kaikki tietävät, että toimia voi oman mielensä mukaan eikä suunnitelmien muutoksista tarvitse edes muistaa kertoa kenellekään. Ellen itse toimisi täysin samoin saattaisi asia häiritä.

Espanjan tuntini ovat kolmesta seitsemään. Sijoituin tasokokeessa keskivertojen ryhmään. Olin ylpeä. Olen jo asioinut espanjaksi kahdessa kännykkäliikkeessä. Ensimmäiseksi olen käskenyt vastata hitaasti ja selkeästi. Saan huomenna kännykykän internetominaisuuksilla ja halvalla prepaid-datapaketilla. Hinta puolet Suomen hinnasta. Olen ylpeä suorituksestani espanjan kielen saralla. Ei ollut edes tuskaista. Nyt menossa urheilupaikkojen kartoitus sekä digikameran hankinta.

Nyt elämä tuntuu siltä kuin odotinkin sen tuntuvat. Miellyttävältä. Normaalilta espanjalaisittain maustettuna. Pehmeä alku koulumaailmaankin, kun on vain neljä tuntia espanjaa päivittäin ennen lääketieteen opintojen alkamista. Olisi se viikkokin riittänyt niiden Andalusian nähtävyyksien katseluun. Pidän tästä enemmän.

3 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Protestanttisen kasvatuksen mukaan pitää olla rehellinen ja tehdä toisille kuten toivoisi itselle tehtävän. Mutta oppia ikä kaikki. Rehellinen voi olla vaikkei aina kaikkea kerrokaan ja jos itse hyväksyy, ettei kaikki aina mene kuten on sovittu, olettaa toisenkin hyväksyvän pienet lipsumiset sovitusta. Niinkö?

Suomen uutisissa oli tieto, että kaupoissamme varastetaan enemmän kuin missään muussa maassa Euroopassa. Mistähän ne varkaat tulevat - ei kai rehellisenä pidetyt suomalaiset moiseen sorru.

Tänään päivällä rehelliset ja ystävälliset suomalaiset menivät kadulla ohi, kun nainen näytti nukkuvalta katukäytävällä. Oli asettunut kyljelleen suojatien kohdalle jalkakäytävälle. Viimein eräs musta mies pysähtyi ja alkoi ihmetellä tilannetta. Sen seurauksena myös oululaiset ohhikulkijat uskalsivat pysähtyä ottamaan selvää, mistä on kysymys. Tapaus päättyi ambulanssin ja poliisiauton tuloon. Ilmeisesti kysymys oli humalaisesta naisesta, jonka määränpääksi taisi tulla putka. Itse hämmästelin tilannetta ikkunasta.

Ulkona sataa kaatamalla ja on pimeää. Isolla sisäpihalle avutuvalla ikkunalla ei juuri nyt olisi käyttöä.

Anonyymi kirjoitti...

Moi
Uusi yritys kirjoittaa Kaltsun blokiin. Tarkoitus on täältä Svea mamman maalta päästä kommentiomaan kummipojan seikkailuja (vaikka ei kummin velvollisuuksia olla kovin hyvin hoidettukaan). Paikallinen nettioperaattori ei vaan päästä minun perjantai illan luovuutta purkkiani pidemmälle (toinen yritys) joten paras terä on kirjoituksesta pihalla.

Anonyymi kirjoitti...

Oho. Nyt se juttu karkasi ihan käsistä. Pitää koettaa uudestaan. Jäi sanomatta että kalle kirjoittaa niin hyvin että voisi myydä valkoisen takkinsa ja ryhtyä kynämieheksi.
Kun sinun juttuja lukee tulee oma nuoruus mieleen. Muista kun eräskin Kimmo haki sairaalasta tuntitöitä. ehtona oli terveystarkastus. Kimmo oli tietysti terve suomalaisnuorukainen vaikkei ymmärtänytkään kaikkea. Sairaanhoitja patisti häntä vessaan topsi kädessä. kimmo ei käsittänyt mitä topsilla tekisi mutta muiti kuitenkin nähneensä että vauvojen korvia on kautta aikojen pumpulipuikoilla puhdistettu. Kyseessä oli tietysti salmonella koe. Mitähän labrassa ajateltiin. Salmonellaa tuskin löydettiin....
Itsellenikin sattui kaikenmoista joten olen ylpeä että olet noinkin pitkään selvinnyt.

//Kari