keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Kohta lomalle lomalta

Vaikka yliopistolla ei mitään tapahdu eikä siellä olosta hyötyä ole, ei se riitä syyksi kotiin jäämiseen. Kaksi asiaa sen sijaan oikeutta: juokseminen ja ranta. Koska tänään oli vain täpärästi kaksikymmentä lämpöastetta, mikä - ilman tuultakin - on täysin riittämätön rannalla lojumiseen ikiroudan piillessä syvällä sisimmässä liiallisen kylmässä elämisen jälkeen, jäljelle jäi juokseminen. En vielä ole päättänyt onko kahdesta pahasta pienempi epämiellyttävän aikaisin kouluun herääminen vai lähes yhtä epämiellyttävän aikaisin herääminen usein aikaisin heräämisen epämiellyttävältä tuntuvan juoksulenkin suorittamiseksi. Epämiellyttävää tai ei, toinen on valittava. Eikä kumpikaan valinta myöskään oikeuta jättämään väliin illalle varattuja liikunta-aktiviteetteja. Paitsi, jos rantakelit yllättäen ilmestyvät.

Ranskalainen vaihtoi sukupuolta. Tytöllä oli parempia kavereita. Tilalle ilmestyi poika. Pelkään asuntoonmuutajan valtaväestöön integroitumisen puolesta. Hän ei ole vaihto-oppilas eikä puhu espanjaa. Tämä johtaa erottumiseen asunnon natiiveista sekä kielen että asenteen osalta. Kyseisessä tapauksessa kieliopistossa muiden ranskalaisten kanssa opiskeleva henkilö ei edes yliopistossa vielä ole kotimaassaan aloittanut, mikä herättää vakavia epäilyksiä hänen koulutuksestaan ja kokemuksestaan juhlan vieton saralla. Eristäytyminen muiden kieltä osaamattomien ranskalaisten pariin ranskalaiskaupunginosaan patonkikaupan perustamista suunnittelemaan on vakava riski. Silmämääräisen painoindeksin määrityksen ja jääkaapin sisällön perusteella hän kuitenkin on potenttiaalinen oluen kuluttaja, mikä mahdollistaa integroitumisongelman ratkaisemisen asunnon kaikkien osakkaiden osallistuessa joku vapaa ilta hätäistuntoon pohtimaan elämän tarkoitusta ja Espanjan sisäpolitiikkaa suhteessa Baskimaan itsenäistymispyrkimyksiin.

Päivällisenä oli sahramipastaa ja jälkiruokana helekutin pahoja mansikoita. Hyviltä näyttävät mutta direktiivikokoiset geenimansikat vain ovat kamalia.

Pian Dubliniin. Sitä ennen pitäisi huomenna kirjoittaa verkkokurssille raskaudesta ja viruksista. Lääkärin suositus: molempia kannattaa välttää. Ainakin yhtä aikaa.

Ei kommentteja: