torstai 24. huhtikuuta 2008

Kymmenen päivää ja vähenee

Olipa espanjalaiseksi erikoinen baari-ilta. Pubissa vessajonossa seisoskelin jonkun tönäistessä vahingossa. Vähän ajan päästä edessä oleva kääntyi alkaen selittää ranskaksi. Kehotin vaihtamaan kieltä. Ilmoitti olevansa valmis lähtemään ulos selvittämään tönimistä. Hieroin silmiäni ja nipistin itseäni varmistaakseni, etten todellakaan näe hänen yllään Karjalan lippistä, verkkahousuja, lenkkareita ja toden totta olen yhä edelleen Espanjassa. Huomautin olevani väärä henkilö ja joutuneeni itsekin täysin standardin baaritungoksen tasapainoa horjuttavan vaikutuksen kohteeksi. Selitys ilmeisesti kelpasi edessä olijan lähtiessä jonosta patongin ja viininsä pariin.

Mutta eipä aikaakaan, kun samassa jonossa vielä seistessäni portsari, tai oikeastaan ovimies portsarin ollessa täysin erilaista toimenkuvaa kuvaileva sana, ilmestyy keskustelemaan mitä se tämmöinen töniminen on, mitä täällä joku pitkätukkahippi harrastaa? Vakuutin olevani väärä henkilö ja annoin samat perustelut kuin Pierrellekin. Ovimies paljasti joutuneeni nimettömän ja perättömän ilmiannon kohteeksi. Asia tuntui olevan ratkaistu ja vessakin vapautui.

Kova oli puhe ja väittely ranskaksi oven ulkopuolella ja sen seesteisen täynnä olevien baarien vessoissa vallitsevan tunnelman lopulta rikkoi jatkuva kolkuttelu oveen. Ulos astuessani ovimies saapui luokseni kohteliaasti kehottaen seuraamaan ulkopuolelle. En pysynyt jutun juonessa mukana luullessani selvittäneen oikeakielisesti olleeni viinihulluudesta kärsivän ranskalaisen vainoharhojen kohde. Ulkopuolella hän komensi toista ovimiestä pitämään ulko-ovea suljettuna käskien, tai oikeastaan vilpittömästi suositellen, minun lähteä juoksujalkaa pois.

En vieläkään päässyt mutkikkaasti etenevään juoneen mukaan. Olin jo henkisesti valmistautunut leikkimään suomalaista valomerkin jälkeistä seuraleikkiä sillä perusteella, että jos ison kaverin jujutsu-ottelussa reilun pelin säännöillä selättää kyllä saman kokoisen ranskalaisen (tai ehkäpä marokkolainen) epämiellyttävillä teoilla siltaan vääntää. Ovimiehen omituisen hätäilyn syy selvisi hänen perustellessaan suositustaan takavasemmalle poistumisesta laskemalla vihaisten ranskan kielisten määräksi kymmenen. Selvittely jatkui huutamalla todetessani kello kolmen olevan täydellinen aika hävitä, mikäli aamulla meinasi herätä allekirjoituksia yliopistolta hakemaan.

Ei selvinnyt tarinan ydin. Täytyy kysellä kämppiksiltä jahka täältä yliopistolta lähden. Nämä käsikirjoitukset tulevat yleensä massatuotantona samasta hikipajasta, joten ei vaatine kummoisia yliluonnollisia kykyjä arvata kaiken takana olleen nainen. Ilmeisesti niillä ei ole oikeutta valita seuraansa.

Muissa uutisissa:

Jonkun rikollisneron oli poliisi ottanut huostaansa hänen yritettyään Malagassa myydä varastamiansa autostereoita henkilölle, jonka autosta hän ne oli juuri varastanut.

Todistus täällä olostani saatu. Opintopisteiden lähettämisen kotimaahan pitäisi olla kunnossa.

Täytyy varmaan varata roomasta hostelli. Ei ole kuulunut yhteyshenkilöstä mitään.

Ainoastaan bussilippu Sevillaan puuttuu. Varaan sen päivälle kolme, ajalle ilta neljä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

älä nyt itseäsi enää telo, kun olet tähänkin saakka selvinnyt.

Tervetuloa Suomeen!

Joke