torstai 10. huhtikuuta 2008

Ei webbiä, sähköä eikä kaasua

Toissa aamuna oli yllätys internetin toimimattomuus. Selvisi yrittäessä soittaa yhtiöön puhelinlinjankin sanoessa olevansa toimimaton. Olivat katkaisseet kommunikaatioyhteyden ulkomaailmaan. Entinen kämppis oli tehnyt källit lähtiessään asunnosta yhteys nimissään ja kieltäytyessä luovuttamasta meille henkilötietojansa yhteyden uudelle henkilölle siirtämistä varten. Puhelinyhtiökään ei kovasti yrittänyt auttaa kieltäytyessään tekemästä vaihtoa, ellei lähtijän passin numero ole tiedossa. No tulipa taas joku syy lähteä yliopistolle verkkokurssia tehdessä ja pohtiessa, mille päivälle tilaan Interrail-lipun alkavaksi.

Tänään sen sijaan oli yllätys, että meillä ylipäätänsä oli vielä sähköä saatavilla pistorasioista. Olivat kuulemma vuokraemännälle ilmoittaneet katkaisevansa sähköt maksamattomien sähkölaskujen takia. Ei siinä mitään, mutta emme koskaan saaneet sähkölaskua todennäköisesti johtuen siitä, että laatikossa ovat sekaisin meidän, kaikkien niiden, jotka asunnossa joskus ovat joskus asuneet ja vuokraemännän sukulaisen postit, jotka hän kerran kuukaudessa käy keräämässä. No eipä tuolle sähkölle muutenkaan niin hirveästi käyttöä ole. Kaasuakaan ei ole ollut reiluun viikkoon, joten sähköä ei tarvitse edes sen sytyttämiseen.

Eilen illastettiin. Hyvää ruokaa ja huonoa juomaa hyvässä seurassa. Puolet kreikkalaisista kieltäytyi syömästä ruokaani, koska siinä oli sipulia. Sitten vielä kehtasivat ehdottaa minun olevan ruokavammainen ruokarajoitukseni kohdistuessa oliivien naama mutrulla syömiseen (jonka kieltämättä suoritin antaumuksella ja kaiken voimani peliin laittaen ilmaistakseni mielipiteeni yliarvostetuista oliiveista).

Kai tuota vaan siitä täytyy lähtä, että jonnekin kahdeksannen päivän kohdalle lennon Roomaan varaa ja siitä improvisoimaan lähtee, jos nyt niitä lentoja saatavilla vielä on kun vihdoin varaamaan alkaa päätän.

Ei kommentteja: