torstai 7. helmikuuta 2008

Toinen erä alkaa

Uudet vaihto-oppilaat ovat tulleet ja osa varmasti vielä tulossa. Täten ennustan tiedossa olevan hyviä pippaloita. Kaikilla muilla on kuukauden loma alkaen näistä päivistä kokeiden loppuessa mutta kuten tavallista lääketieteelliset aloittavat aiemmin. Eilenkin oli kaupunki täynnä juhlijoita. Ruotsalaisen baarityöntekijän mukana pääsi ilmaiseksi klubille iso kasa ihmisiä, koska hän oli työntekijä kuten moni muukin baarin työntekijöistä. Tyytyväisenä voin ilmoittaa ymmärtäneeni hänen puhuessaan ainoastaan ruotsiksi saatuaan selville olevani suomalainen (itse en sanaakan ruotsiksi ulos saanut).

Nuhan tapainen on taittumassa. Täyteen voimaan ei ikinä päässyt elimistön ollessa tottunut vuosia kestäneeseen kurimukseen hyytävässä ja julmassa Suomen ilmastossa, jossa taudinaiheuttajatkin purevat eteläisiä lajitovereitaan julmemmin. Italialainen, taudin levittäjä, kärsii yhä oikeutetusti taudistansa vaikka ajattelikin jaetun sairastamisen olevan puoli sairastamista.

Vietimme viimeisen ehtoollisen paikallisessa aasialaisessa buffetravintolassa yhden saksalaisen palatessa oikean elämän pariin. Hyvin käytetty kymmenen euroa. Ei tarvinnut vielä seuraavanakaan päivänä ravita itseään kiinteillä särpimillä. Vaikka tuskallisen täysi olo olikin jälkeenpäin ei kuitenkaan samanlainen öljytty olo kuin roskaruokaan keskittyneistä ravitsemusliikkeistä tulee annettaessa mahdollisuus syödä niin paljon kuin fyysisesti ja henkisesti kykenee.

Ehkä jotakin tavallisuudesta poikkeavaa tapahtuu tiistaina koulun ilmeisesti alkaessa.

Ei kommentteja: