keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Mitä poistaisin maailmasta?

Kylymä, näläkä ja väsytti. Ihan kuin kotona olisi ollut. Hyvä fiilis. Kaksi päivää koulua takana. Anestesiologia vaikutti kurssilta, mikä olisi mahdollista tehdä. Materiaalikin löytyi verkosta. Silmäopin opettajaa ei näkynyt. Turha reissu. Kaksi erillistä yritystä osallistua ateroskleroosi-kurssille. Ei ollut siellä, missä olisi pitänyt. Turhia reissuja. Sihteeri osasi sanoa, että jostain syystä totta tosiaan ei tunteja ole tällä viikolla ollut. Kehotti huomenna kysymään patologian laitokselta selvitystä. Kysyn. Anatomian valinnaiselta kurssilta en ensimmäisestä tunnista hölkäsen pöläystä ymmärtänyt. Turhako reissu? Lisäselvitystä tarvitaan. Lähetin viestin lasten ravitsemusta viime vuonna opettaneelle professorille, missä pojot kurssista. Vastausta odotellessa.

Mutta ei kylmä, nälkä eikä väsy rasittanut. Ei edes rasittanut se, että viimein turisti-infosta kysyttyäni löysin lähimmän kirjaston kaukaa kaupungin laidalta, samalle tuoksuvalta syrjäkadulta kuin suurin osa talonnurkista Suomen suurissa kaupungeissa lauantaiaamuna janoisten ihmisten nautitta koko yö diureetteja, ja totesin sen olevan kiinni keskellä iltapäivää. Kuka hullu sitä nyt lukien siestaansa viettäisi. Sehän käy työstä. Voi ne lehtien uutiset televisiostakin kuunnella.

Mutta se rasitti, kun spinningissä soi maanvaivoista isorokon kanssa samalle viivalle asettuva Crazy Frog sillä erotuksella, että isorokko on saatu hävitettyä maailmasta. Jos et tunne ilmiötä Crazy Frog, ole tyytyväinen. Olet säästynyt ylimääräisiltä harmailta hiuksilta. Painotus sanalla ylimääräisiltä. Kaikki muut paitsi harmaahapsiset vanhukset ja tarpeeksi nuoret (terveisiä kotipojille, erityisesti Iso-E:lle, vaikkei kovin iso olekaan) ovat tästä alastomasta sammakontapaisesta ja sen laulusta kuulleet. Eräässä suomalaisessa mediassa äänestettiin, mikä pitäisi poistaa maailmasta. Ylivoimainen voittaja nälänhädän ja köyhyyden edellä oli tämä ruotsalaisen kehittämä animoitu ärsyttävyyden huippu.

PS. Muistakaa lukea Espanjan raportteja myös lukutaidottomille (vrt. ikä < 1 vuosi, sukua kirjoittajalle). Elleivät ne sitten ylitä sensuurirajaa. Vanhemmiksi tullessa vanhemmilla on taipumus muuttua lähes Monty Pythonin natsi-Saksa-sketsien mukaisiksi vapautta rajoittaviksi fasisteiksi, joiden ainoa ilo on oikeuksien polkeminen ja rajoittaminen pelkkää vallanhaluaan.

PPS. Kello Yhdeksänkaksikymmentäkahdeksan Uutisten loppukevennys: fasisti-strippi.

1 kommentti:

Stazzy kirjoitti...

"Mutta se rasitti, kun spinningissä soi maanvaivoista isorokon kanssa samalle viivalle asettuva Crazy Frog sillä erotuksella, että isorokko on saatu hävitettyä maailmasta."

Nauroin ääneen. Kiitos tästä päivänavauksesta.