tiistai 11. maaliskuuta 2008

Yhtenä päivänä pörröisenä metsässä, toisena verisenä tiskillä

Kävin lihakaupassa. En taaskaan ymmärtänyt mitään. Vieressä asioinut rouvashenkilö käänsi kauppiaan puheen ymmärrettäväksi palikkaespanjaksi. Ymmärrystäni vaille jäänyt virke oli kysymys lihan paloiksi pistämisestä. Myönnyttyäni lihakirves kävi ja epäilemättä vielä viikonloppuna iloisena nurmella pomppinut tilaamani söpö jänis muuttui verisestä lihapötkylästä verisiksi lihapaloiksi. Harkitsin taas lihan syömisen järkevyyttä kauppiaan pidellessä kauhuelokuvaversiota Pupu Tupunan päästä kysyen laitetaanko sekin pakettiin. Kieltäydin nappisilmien tuijotuksen alla. Pakettiin meni kuitenkin pieni muovipussi, joka ulkonäön perusteella sisälsi viattoman luontokappaleen suonissa virranneen hapensiirtonesteen. Se meni roskiin vatsaontelosta löytyneiden sisäelinten kanssa irrottaessani lihaa luista ruokalajini ollessa sopimaton luisille lihoilla. Rankkaa tavaraa henkilölle, jonka perkaamat kalatkin voi luultavasti laskea kumman käden tahansa kolmella ensimmäisellä sormella. Vielä kun oman possunsa pääsisi teurastamaan, niin saisi motivaatiota maailman parantamiseen kasvissyönnin muodossa.

Juhlan numeroarvot olivat vääriä. Virallisten valvojien mukaan osanottajia oli 65. Valituksia virallisille valvojille oli tullut 46. Luultavasti samalta henkilöltä. Vuokraemäntä kävi sunnuntaiaamuna pimpottelemassa ovelle vihaisena. Hänen asunnossaan ei saa järjestää juhlia. Emmehän me kuulemma järjestäisi juhlia vanhempiemmekaan asunnoissa. Mikä oli itse ongelmana, jäi hieman hämärän peittoon. Ilmeisesti pelko ja huoli oli emännällä sakosta, jota hän kynsiä pureskellen odotti (mitä ei tietystikään ole tulossa, kun ei jo juhlapäivänä tullut). Pasmat menivät sekaisin ilmoittaessani ainoana hereillä olleena luonnollisestikin maksavamme sakot, mikäli sellaisia tulisi. Ei ilmeisestikään ollut vastaus jota oli varttonut. Asuntokin oli jo aikapäiviä sitten siivottu. Ei edes siitä voinut ovelta kuikkien valittaa.

Ilmeisesti viikonloppuna Madridiin. Huvipuistohammasta kolottaa jo. Se on siinä olut- ja teehampaan vieressä. Tuskin maltan odottaa.

Ei kommentteja: