perjantai 7. maaliskuuta 2008

"Koskaan ei voi olla liikaa juomaa", ohjeistin

Se vaan on kuin elämästä puuttuisi jotain, kun ei ole minkäänlaista alituista pikkumiestä aivojen takaosassa pajavasaralla takomassa muistutukseksi siitä, että kyseisenkin hetken voisi käyttää tulevaan akateemiseen suoritukseen valmentautumalla ja näin varmistamalla tilaisuuden ottaa paineita vielä seuraavasta ja yhä seuraavasta opintotilaisuudesta suoriutumisesta. Ei vain ole tullut opeteltua siihen, että vapaa-ajan voi käyttää lentoyhtiöiden sivuilla surffailuun ja pohtimiseen, mihinkä maahan sitä seuraavaksi lähtisi. Nyt puolen vuoden jälkeen alkaa jo tottua mutta samalla vaanii epäily siitä, ettei opiskelu enää suju aivojen pölytyttyä tarpeeksi. Mutta nyt kun ei vaihtoehtoja ole, samapa tuo on sitten tehdä sitä fiestaa.

Kreikkalainen ei käsittänyt kuinka kaupasta tullessamme naishenkilö, ekuadorilainen, oli juuri ottanut käsistäni yhden täyden juomakassin ja kantoi osuutensa muiden tavoin. Ei auttanut kenenkään selittely tasa-arvosta ja 21. vuosisadalla olemisesta, hän ei vain ymmärtänyt kuinka nainen joutuu raatamaan juomavarastojen kannossa. Mutta ei kelvannut takinkääntökään. Heti kun aloin myöntelemään naisten toden totta kuuluvan jo geneettiseltä perimältäänkin keittiöön lähemmäs hellaa sallivien pienempien jalkateriensä tähden, molemmat alkoivat protestoida. Tulivatpahan ainakin juomat vahingoittumatta perille.

Nyt on virvokkeita, naposteltavia ja muovikuppeja. Toivottavasti ihmisiäkin tulee. Täytyy myöntää, että itseni omavaltaisesti juomakonsultiksi nimettyäni, saatoin varautua juomavarastojen osalta skandinaaviseen ja saksan kieliseen osanottajajoukkoon todennäköisen eteläeurooppalaisen juhlakansan sijaan. Onneksi se on kuin rahaa pankkiin pistäisi, kun itseensä sijoittaa. Tuskin ne mahdolliset ylimääräjuomat hukkaan menevät.

Muut halusivat informoida naapureita. Protestoin vedoten paksuihin kylmiin kiviseiniin ja poliisin kykyyn keskeyttää juhlat, mikäli liikaa häiriötä aiheutuu. Muistutin Espanjassa olemisesta ja rauhallisesti ottamisesta. Ja luulisi alakerran emännän hyväntuulisuuden säilyvän yhden illan juuri pussillisen vuokrarahaa saatuaan.

Voiko tästä muuta kuin onnistunut ilta tulla? Vieraileva tähtikin lupasi palkaksi majoituspaikasta huomenna vessan siivota. Hieno maa tämä Espanja. Harmi vain, että sisällä on kylmempää kuin ulkona...

Ei kommentteja: