lauantai 10. marraskuuta 2007

Tyyli se on italialaisillakin

Jopas oli omituista tehdä jotain hyödyllistä viikolla. Muu aika maistui paremmalle kun tiesti tehneensä etäisesti koulua muistuttavaa työtä samalla oppien espanjaa. Mutta totta vie, ei siitä jutun juurta irtoa eikä elämä ilman raportointia suju, joten siirryn lempiaiheeseeni, tuohon suomalaisten koko kansan ajanvietteeseen, valittamiseen.

Espanjalaisten hiustyylistä lienen jo kommentoinut. Paljon geeliä ja identtisiä mielikuvituksettomia pystytukkia. Täysin käsittämättömältä tuntuu myös paikallisten viehätys tuohon amerikan maallakin vitsinä pidettävään redneck-tyyliseen takatukkaan. Ehkä Miami Vicen aikoihin 80-luvulla takatukka oli koko kansan muotia ja se Susikoira Roin tyyppikin oli cool, mutta nykypäivänä tuo kerrassaan hupaisan hirveä hiustyyli ei ole muuta kuin merkki kantajansa omistamasta ruosteisesta pickupista ja sänkynsä yläpuolelle ripustetusta etelävaltioiden lipusta tai vähintäänkin asiaan kuuluvasta rajoittuneesta ajatusmaailmasta.

Kansainvälisiä kun ollaan, ei noita italialaisiakaan mainitsematta voi jätää. Johtuneisiko italialaisten kuumaverisyydestä vai mistä, mutta muiden hytistessä kylmästä lähes talvisessa vajaan kahdenkymmenen asteen säässä botellonissa ainoan lämmikkeen ollessa tyhjän puhuminen pullo kädessä ja valheellisen auktoriteettien vastustamisen ilmapiirin ylläpitäminen julkijuopottelemalla kaupungin määrämällä ja aitaamalla kadunpätkällä poliisien valvonnan alla, nämä italialaiset kulkevat paita aukinapitettuna tieteellisen harkitusti rintakehän alaosan miekkalisäkkeen kohdalta (ei ole turhaan anatomian kursseja käyty) tuulettaen röyhkeitä rintakarvojaan kaiken kansan nähtävillä. Kuten aurinkolasien pitäminen pilvisellä säällä ja sisällä tai suomalaisten kaljamahaisten miesten halu kulkea keskellä kaupunkia paidatta, myös tässä asiassa tulisi käyttää, ilmeisestikään ei omaa mutta kuitenkin, harkintaa ottaen huomioon kyseessä oleva paikka ja vallitsevan ympäristön olosuhteet.

Ei kommentteja: