perjantai 23. marraskuuta 2007

Syntymäpäivillä

Hyvät pilleet. Syntymäpäiväkutsuilla kolmen hengen asunnossa oli omien arvioideni mukaan nelisenkymmentä ihmistä. Kohteliaasti rappukäytävässä odotellut poliisin arvioi luvun seitsemäksikymmeneksi. Yritin tallentaa harvinaisen kohtaamisen espanjalaisen poliisin kanssa salakuvaamalla tapahtuman todisteeksi jälkipolville, mutta sokkona otetut kuvat eivät tyydyttäneet minua ja erehdyin nostamaan kameran poliisien näkökenttään. Tuloksena oli kaikkien kuvien poistaminen, joissa vilahti poliisin neonväristä virkapukua. Vaikka kameran käyttö osoittautuikin ylivoimaiseksi tehtäväksi sedille ja tarjouduin esittelemään kameran käytön, jotta hän olisi voinut tarkastaa kaikki kuvat kameralla, ei hän edes pysähtynyt kuvia selatessaan kuuntelemaan kuvakommentaariotani paikallisista nähtävyyksistä, tekemistäni ruuista tai ottamistani illanistujaiskuvista. Vaikken itse sanaa ymmärtänytkään, olen melko varma äänenpainon perusteella poliisien ehdottaneen putkaa, kun lopuksi keskeytin asunnon vakituisten asukkaiden ja poliisien neuvottelut kysymällä olisiko mahdollista ottaa kuva ilman kasvojen näkymistä, ihan vain Suomeen viemisiksi. Asunnon vuokralaiset olivat jo siinä vaiheessa melko pähkinöinä.

Mutta no pasa nada. Vaikken asiasta näin aamutuimaan kello kahden aikaan vielä olekaan varma, uskoakseni mitään vakavampaa ei tapahtunut. Ilta jatkui suurimmalle osalle paikallisessa diskoteekissä sulkemisaikaan asti. Budjettiriiheä ei tarvittu, rahaa kului pyöristettynä noin nolla euroa särpimien ollessa päivänsankareiden tarjoamia. Hieno ilta, vaikka kuten illan aluksi jo epäsukoisena mainitsin, juomaa ei voi olla koskaan liikaa. Se, että join talon viimeistä olutta virkavallan saapuessa, johtunei tosin skandinaavisesta yliedustuksesta toisen päivänsankareista työskennellessä ruotsalaisessa kännykkäliittymiä Ruotsiin myyvässä puhelinyrityksessä, jonka työtoverit hän oli kutsunut. Ei kuulemma ikinä asiakkaille mainitse soittavansa Espanjasta kysyen säätilaa.

Mutta jottei elämä Espanjassa ilmaista olisi, lupauduin mukaan parin viikon päästä Madridiin suuntautuvalle viikonloppumatkalle toistellen itselleni olevani Espanjassa vain kerran. Ei sitä ilmaiseksikaan voi tehdä muttei se tarkoita, etteikö siitä voisi valittaa…





Olin väärässä. Tarkasti kun katsoo, näkee poliisien päät.

Ei kommentteja: