keskiviikko 14. marraskuuta 2007

Elämä espanjassa vaatii lisätutkimuksia

Se oli siinä. Neljä sivua huipputieteellistä enemmän oikein kuin väärin kirjoitettua espanjankielistä tekstiä. Pari viikkoa itseäni onnistuin kirjoittamalla viihdyttämään. Paljon opin espanjaa ja tarpeeksi itse aiheesta kyetäkseni ajamaan uudet vanhemmat hulluuden partaalle ajatuksella tekevätkö he kaikkensa mahdollisesti väijyvän diabeteksen ehkäisemiseksi, joka suomalaisessa perimässä tuntuu varsin kattavan lähdeluetteloni mukaan olevan yleinen ominaisuus. Saman stressiperäisen reaktion saisi todennäköisesti aikaan myös muutaman alan ammattilehden tilaamalla itselleen. Jokaisessa lehdessä on jokin tutkimus jonkun sairauden alalta ja toteamus mahdollisesta riskitekijästä, joka kuitenkin tarvitsee lisätutkimuksia ennen lopullisten johtopäätösten tekoa. Lopullisten tulosten puuttuminen tuskin lohduttaa vanhempaa joka mahdollisesti eräiden tutkimusten mukaan voisi olla jo kyseisellä hetellä ehkäisemässä lapsensa potenttiaalista sairastumista hypoteettisesti väijyvään sairauteen. Asia vaatii lisätutkimuksia.

En ole koskaan ollut oikeassa jalkapallo-ottelussa. Maanantaina paikalliselle stadionille saapuu kaksi hyväntekeväisyysjoukkuetta pelaamaan vastakkain. Mukana on jopa minun tuntemiani nimiä: Zidane, Beckham, Ronaldinho ja jopa Michael Schumacher. Jostain kumman syystä tämä vuosittain pelattava hyväntekeväisyysottelu kaikista Euroopan kaupungeista on juuri tänä vuonna Malagassa. En voinut kieltäytyä lähtemästä lippujen ollessa ainoastaan kymmenen euroa. Milloin minulla on seuraava mahdollisuus nähdä jo lopettaneen Zidane pääpeliä (haha, pääpeliä, nokkelaa vai mitä) tai Schumacher ylipäätään pelaamassa jalkapalloa? Mikäli tapahtumaan liittyy yleisen urheilujuhlan tuntua, mikä täällä luultavasti on vertaansa vailla, mikäs siinä.

Nyt kengät jalkaan. Espanjalaiset katsovat kieroon omituista ulkomaalaista joka ilman kenkiä läppäriinsä naputtelee kauppatieteellisen aulassa. Illalla katsomaan Special-elokuvaa. Menossa on yhdeksänpäiväisen kansainvälisen elokuvafestivaalin viimeiset päivät. Varsin vaikuttava lista erilaisia ulkomaisia elokuvia. Liekkö noista espanjaksi mitään ymmärtää mutta pakkohan se on yrittämässä käydä.

Kuvia Granadasta upattu jo muutama päivä sitten.

1 kommentti:

Anne kirjoitti...

Syyskuussa pohdit, minne sukat katoavat. Arvelit syyksi gravitaatiopokkeaman aiheuttamaa aika-avaruuden repeämää. Olen kuullut arvoitukseen vastauksen ja se tulee tässä. Kylpyhuoneissa, joissa on kylpyamme asuu merirosvoja, jotka taistelevat ammeessa mahtavia taisteluja. Ankarien taistelujen liennyttyä ne lähtevät uusille vesille ja kuinka ollaakkaan taistelun tuoksinassa sukat ovat joko kadonneet tai kuluneet. Niinpä ne kurkistavat pesukoneeseen tai pyykkinarulle ja ottavat itselleen sukan, sen juuri pestyn. Kukapa sitä likaisia puhtaisiin jalkoihin laittaisi. Ja totta tosiaan vain yhden kerrallaan, koska tarvitsevat sukkaa siihen olemassa olevaan jalkaan. Puujalka kelpaa ilmankin! Selityksen antoi muusikko Mikko Perkoila lastenkonsertissa, joka tuli radiosta sunnuntaina. Epäilit, että seilitys olisi Nobelin arvoinen. Nyt tarkkana siellä Espanjassa, jos selitys pätee sielläkin, voi Suomessa olla muitakin sankareita kuin Kimi.