keskiviikko 22. elokuuta 2007

Monetaarinen masennus

Varasin vielä yhden ylimääräisen yön tästä Granadan hostellista. Lähden siis 23. päivä. Aluksi aioin matkaoppaan reitin mukaan Cordobaan mutta sielähän on sikakallista asua, kun yksin matkustaa. Matkaopas oli samaa mieltä. No Sevillassa olisi halvempaa ja muutenkin näyttää mielenkiintoisemmalta. Jos sitä sinne.

Noihin nettivarauksiin tarvitsisi ilmeisesti luottokortin. No yritin varata netin kautta tuolta Oasis Backpackers Hostellista Sammon Visa Electronilla. Sillä yleensä toimii nettiostot. Hostelli muuten samaa ketjua kuin missä Malagassa olin. No sain hankittua tuon espanjalaisen prepaid-liittymänkin, joten huomenna voi päivällä puhelimella yrittää varata Sevillalaisista hostelleista sänkyä, jos nuo tuolta Oasiksesta ilmoittavat etteivät voi antaa sänkyä syystä tai toisesta.

Aamulla annoin vahingossa ystävälliselle kengänkiillottajalle kaksi euroa, kun yritin kaivaa taskusta kymmenen sentin kolikoita näyttääkseni, ettei mitään oli. Kaksieuroinenhan se keskellä kämmentä oli. Pakko se oli antaa. Ja kahvilassa aloittelijamyyjä oli sitä mieltä, että antamani kaksikymppinen oli vain viitonen vaihtorahoja tuodessa. Sen verta asiallisen oloinen paikka noin muuten, eikä itselläni ollut varmaa havaintoa mitä annoin, että ei voinut muuta kuin myöntää erehtyneensä ja varmistua jatkossa mitä seteleitä antaa. Pahat masikset iski.

Ja se 3G-kännykkä olisi ollut ihan hyvä. Olisi webbi kaikkialla ja halvalla. Joku Soneran tytäryhtiö jyrää tääläkin.

2 kommenttia:

Otto kirjoitti...

Takaiskuja tulee varmasti päivittäin reissatessa. Täytyy vain yrittää pitää mieli kirkaana ja ajatus terävänä. Virheistä oppii ja kokemus karttuu.

Nettikahvilat on hyvä ja halpa vaihtoehto käyttää internettiä.

Anne kirjoitti...

Monetaarinen masennus voi iskeä hyvin helposti matkaillessa. Sitä saattaa erehtyä maksamaan avuliaalle asioiden järjestelijälle sievoisen summan kiitokseksi, kun ei ole sisäistänyt paikallisen rahan arvoa. Sanoo nimimerkki kokemusta on. On myös mahdollista, ettei maksusta takaisin annettu raha ole aito. Sellaisiakin paikkoja on, jossa käytetään laillisia ja vanhentuneita setelejä rinnakkain, laittomasti. Onneksi siellä on eurot käytössä, niiden kanssa operoiminen käy helpommin.

Minua jäi kiinnostamaan, pääsitkö koskaan Alhambraan. Jos pääsit, hyvä. Kohde on UNESCOn maailmanperintökohde ja näin ollen yksi maailman merkittävistä kulttuuriperintökohteista. Wikipedian mukaan se edustaa islamilaisen arkkitehtuurin suurimpia saavutuksia.

Luin erästä blogia, jonka pitäjä oli matkaillut Sevillassa. Hänen mukaansa kaupungin kadut ovat epäjärjestyksessä ja katukylttejä on vain joka toisella kadulla, palveluammateissa olevat puhuvat ainoastaan espanjaa ja pulputtavat puhetta senkin jälkeen, kun on käynyt selväksi,ettei kuulija ymmärrä mitään. Kirjoittaja vaikutti masentuneelta.

Näin, kun on enemmän elämää takana kuin edessä, voin todeta matkavaikeuksien kartuttavan tarinoiden varastoa. Joten unohda monetaariset ja muutkin masennukset ja nauti lämmöstä.