lauantai 25. elokuuta 2007

Havaintoja

Koko päivän taas nähtävyyksiä katsellut. On se kumma jos tässä ei jo ala sivistys suonissa virtaamaan. Aamulla kävin katedraalissa, mikä oli taas luonnollisesti valtavan suuri ja osaksi restauroinnin alla. Bongasin taas englanninkielisen matkaoppaan johtaman turistiryhmän. Kolumbuksen haudan kohdalla ei nainen puhunut halaistua sanaa tehdyistä dna-testeistä. Ilmeisesti Sevillalaiset pitävät katedraaliaan Kolumbuksen ainoana ja oikeana maallisten jäännösten säilytyspaikkana.

Päivällinen tuli paikallisesta El Corte Inglesistä. Iltapäivällä kävin ilmaisessa Kauniin taiteen museossa. Hieman jää maalausten tarkoitus ymmärtämättä, jos maalauksen tuntemattoman päähahmon jaloissa lojuu joku toinen tuntematon hahmo. Tai miksi mieshenkilö seisoo selkeästi omasta nuoliviinistään lähtöisin oleva nuoli rinnassaan pidellen joustaan. Varmaan maalarilla on ollut jokin idea, miksi näin on. Kiva jos joku seuraisi perässä kertomassa enemmän maalauksista.

Lähtetin varauspynnön hostellihuoneesta kahdeksi yöksi sherryn espanjalaiseen pääkaupunkiin, Jerez de la Fronteraan.

Ensimmäinen havainto: Autoilijat ottavat rennosti. Jalankunlkijoita väistetään vaikka punaisia päin käveleminen on yleistä. Tööttäyksiä kuuluu ainoastaan jalankulkijoiden huomion kiinnittämiseksi lähestyvää kulkuvälinettä kohden jalankulkijan turvallisuuden nimissä..

Toinen havainto: Espanjalaisten kevytjuusto vastaa meidän perusjuustoa ja espanjalaisten perusjuusto vastaa meidän gourmetjuustoa.

Kolmas havainto: Viinipullo maksaa kaksi euroa. Humalaisia ei näy.

Neljäs havainto: Joko Jeesus piti pojista, hänen vierellään istui nainen tai molemmat Kauniin taiteen museossa olleiden Viimeinen ehtoollinen -taulujen maalareista olivat lukeneet Da Vinci -koodin - 400 vuotta sitten, sillä niin syvästi ja joukosta erottuen ainoa pitkähiuksinen siloposki oli Jeesuksen vierellä ollut naisen näköinen opetuslapsi.

Viides havainto: Kun Espanjassa sataa, sataa kaatamalla.

Ei kommentteja: