torstai 23. elokuuta 2007

La Alhambra

Heräsin puoli kuudelta ja lähdin kävelemään kohti Alhambran lippupistettä varmana siitä, että nyt saa hyvin lipun. Vartin yli seitsemän oli paikalla kuten ne kaikki muutkin ihmiset. Jonotin vähän reilun kolme tuntia käteismaksujonossa satojen muiden kanssa ja lopulta olin viimeisen kolmkensadan ihmisen joukossa, jotka saivat oman lippunsa myydystä kahdestatuhannesta. Jäljellä oli tosin vain iltapäivävierailuun oikeuttavia lippuja, joten kävelin takaisin keskustaan.

No lopulta, kun Alhambraan pääsi, oli se kuta kuinkin jonottamisen arvoinen. Luulin niitä puutarhoja ihmeellisiksi, kunnes pääsin sisään varsinaiseen vetonaulaan, Palacio Nazariesiin. Miten ihmeesä kukaan on jaksanut nähdä niin paljon vaivaa rakentaakseen sellaisen palatsin? Seinät kaiverrettu täyteen arabialaisia kuvioita geometrisen tarkasti ja katot vuorattu seetripuulevyillä, jotka pysyivät kiinni toisissaan ilman nauloja tai sidosaineita, pelkän tarkan asettelun avulla. Mutta kenellepä sitä siinä kehumaan. No leikin muiden kaveria mennessäni muina miehinä jonkun matkatoimiston oppaan seuraan muka lukien omaa matkaopastani. Eivät ne kuviot kuulemma olleetkaan geometrisen tarkkoja. Jokainen kuvio oli kuulemma tarkoituksella hieman erilainen, koska ainoastaan Allah voi tehdä täydellistä.

Sain Oasis Backpackers Hostellista Sevillasta sängyn ainakin kolmeksi yöksi käyttäen nettivarausta. Eivät taida pystyä näkemään, ettei antamani korttinumeron tilillä ole penniäkään rahaa. Näinpä ajelen huomenna bussilla Sevillaan. Jos siellä sunnuntaihin tahi maanantaihin olisi.

Harmi, ettei muihin Malagaan tuleviin Erasmusvaihtareihin saa mitenkään etukäteen yhteyttä. Kahden viikon päästä tiistaina olisi vaihtaritapaaminen yliopiston vaihtotoimistossa. Tiedä nyt yhtään odotellako sinne asti muita vaihtareita vai etsiä jo sitä asuntoa. Kai sitä voisi netistä yrittää bongailla, kun on tuo paikallinen kännykkäkin mutta teksi kyllä ehkä mieli muuttaa toisen vaihtarin kanssa samaan. Ei ainakaan kovin palikka voi silloin tyyppi olla, kun vaihtoonkin uskaltanut lähtä.

Ei kommentteja: