torstai 10. tammikuuta 2008

Sivistys virtaa jo suonissa

Luulin jo vuodenvaihteen muuttaneen käytäntöä marketissa ja heidän luopuneen ihmisten rikollistamisesta kaupan ovella ja siirtyneen selän takana pitkätukkahippien ja likaisten alkoholin väärinkäyttäjien kyttäämiseen kuten muissakin kaupoissa mutta ei. Jotakin ongelmia vain laukkujensinetöijän ja lukollisten kaappien kanssa yhtenä päivänä. Yhtä tasa-arvoisen rikollisia siellä kaikki edelleenkin tullessa ollaan. Espanjassa asiakaspalvelu osataan.

Aloitin viininmaistelun. Ostin viinilasin, pienen pullon punaviiniä ja tein vihreitä papuja Dijon-sinapissa ja Serrano-kinkussa. Ruoka on erinomaista. Viinin väri on viinimäisen punainen eikä tuoksustakaan punaviiniä kummempaa hajua erotu. Maistoin sentään hedelmäisyyden ja jälkimausta jotain öljyistä. Pullon etiketti ei ilmaise omia mielipiteitänsä, joten vahvasti uskon olevani oikeassa. Ilmeisesti tässä saa sanoa mitä haluaa (vaikkakin idiooteille tarkoitettu viininmaisteluopas verkossa kehotti hätätilanteissa kehumaan kaikkia punaviinejä rikkaiksi ja hedelmäisiksi ja valkoviinejä ihanan kevyiksi)?

Join tieteellisesti terveelliseksi osoitetun määrän viiniä yhden ja kahden lasillisen väliltä. Nyt sydän tyytyväisenä verisuonien hoidosta pumppaa. Kyllä tuon pienen pullon lopun vielä kämppiksille juotettua sai mutta entä kun viinilajia saa vain täysikokoisissa pulloissa? Mitä lopulle pullosta? Taitaa edessä olla paljon viinipohjaisia ruokalajeja: pastaa punaviinitomaattikastikkeessa, kanaa valkoviinivihanneksilla, valkoviiniperunoita punaviinivasikkapaistoksella...

Ei kommentteja: