sunnuntai 18. toukokuuta 2008

Vain karvaiset turkkilaiset kylpylästä puuttuivat (olivat kuulemma toisessa, johon menoa ei suositeltu)

Hyvät unet oli junassa vaikka olikin tunnin myöhässä. Täytyy ensi kerralla hoksata asettaa villasukat rinkkaan päälimmäiseksi tarjoamaan pehmeää tukea päälle laiturilla penkillä istuallaan nukkuessa. Kovasti yrittivät rajaviranomaiset häiritä kaikkien yöunia kahden maan tullimiehien jonossa kulkiessa ja molempien kysyessä passia. Monta kertaa sai herätä junan käydessä matkalla Budapestiin Kroatiassa (herääminen Zagrebin juna-asemalla junassa korruptioviranomaisten tönimiseen laskettaneen kaupungissa käymiseksi, jos joku kysyy).

Erittäin hyvin itseen sijoitettu 11 euroa, näin imperiumin yksiköihin muunnettuna, oli kahden tunnin lilluminen, höyryttyminen, paahtuminen ja puhdistautuminen kylpylässä. Jos en jo perus kylpemistä muun muassa ymmärrettäväkielisten kylttien puuttumisen ja labyrinttimaisten käytävien takia olisi elämykseksi laskenut, olisin pistänyt loputkin rahat manikyyriin, pedikyyriin, lääketieteelliseen hierontaan, yrttihierontaan, magneettihierontaan, mutakylpyyn ja kaikkiin niihin muihin kalliisiin ekstrapalveluihin, joita ilman elämäni laatu epäilemättä on nyt maksimaalista potentiaaliaan kehnompi.

Ei jäänyt valittamista kuin vesiämpärin puutteesta saunasta ja lämpötilan ruotsalaisuudesta. Vaihdoin paikalliseen höyrysaunaan.

Kaikki hienot ja halvat ravintolan kiinni. Söin pikaruokalassa. Vaikken odottanut kummia, pikaruuan mikrottaminen pystyy alittamaan sen alitajuisen rajan, minkä pikaruualle on asettanut oli se kuinka matalalla tahansa.

Huomenna Bratislavaan aamupäivällä, jollain sopivalla junalla. Tänään voisi vielä käydä ulkona katselemassa ja mielipidettä kaupungista muodostamasta. Ehdin sentään käydä edes taidemuseossa.

Ei kommentteja: