keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Elama alkaa taas viihdyttaa

Sevillassa oli jalleennakemisen riemua. Esittelemalla pojille sangrian laimensin heidan henkista hajoitusta siita, etteivat olleet etukateen maksaessaan huvilasta tarkempia tietoja vaatineet vaan automaattisesti olettivat talossa olevassa erityismainitussa uima-altaassa olevan vetta. Aloittelijat. Oppivat kantapaan kautta Sevillan paahtavassa helteessa Espanjan tavoille. Kova oli kaupassa vakuuttelu, ettei vajaata sataa euroa kannata sijoittaa kaupasta ostettavaan uima-altaaseen vaan ruokaan. Kova oli taistelu ja joukot rakoilivat mielipiteissaan mutta kaikki unohtui opiskelijoiden muuttuessa kuin pikkulapsiksi karkkihyllyn edessa astuessaan alkoholiosastolla. Suomesta tulleiden rantasadetta manailevien viestien vauhdittamina sijoitimme itseemme. Hyvaa ruokaa, juomaa ja seuraa. Hieno kaupunki.

Grilli karysi ja hauskaa oli mutta aikataulukeskeisen elamani tahden vaihdoin kaupunkia. Melkoisen kirkon Gaudi on tanne suunnitellut. Kylla kirkosta kaikkien niiden nostureiden takaa jotain nakikin. Taytyy tulla kylaan uudestaan kahdenkymmenen vuoden kuluttua, kun rakennustyot ovat ehka valmistuneet, mikali akuutti uhkaava juomaveden puute ei vie kaupunkia vararikkoon.

Huomenna, jos koneesta pelkoni tavoin en myohasty, olen Roomassa. Taytyy kayda kysymassa paavilta elaman tarkoitusta ja viettaa paiva Sikstuksen kappelin jonossa valilla ammuen kuin lehma.

Ei kommentteja: