keskiviikko 5. joulukuuta 2007

Suomi on hieno maa

Kovin vakavissaan taitavat nuo espanjalaiset muodin ottaa. Vauvalle olivat vanhemmat lävistyksen ja korvakorun laittaneet. Ilmeisesti kovinkin huolissaan olivat olleet, etteivät tuiki tuntemattomat ihmiset välttämättä pelkkien vaaleanpunaisten vaatteiden perusteella huomaisi kadulla ohi kulkiessaan heidän pikku prinsessansa olevan tyttö. Olisihan se kamalaa. Varmaan vauva traumoja iäksi saisi bussissa vieressä istuvan rouvan kommentoidessa miten söpö poika on. No ilmeisesti ainakin äiti traumatisoituisi.

Ja mitä ne lapsille syöttävätkin! Tuskinpa se napero ymmärtää syökö se suklaata vai omenaa. Roskaruokakulttuuri on itseään ruokkiva. Mutta liekkö tuolla väliä, Suomihan se kaikkine terveysruokineen siellä lihavuustilastojen kärjessä keikkuu. Ehkä espanjassa kookkaat pysyvät sisätilaoissa ja tulevat ulos vain muututtaan vanhoiksi naisiksi - miehet mukaan lukien. Jotenkin sitä täällä olettaa kaikkien mummojen olevan kookkaita, kovaäänisiä ja tietävän sen ainoan oikean tavat tehdä espanjalaisia ruokia.

Niin totta tosiaan, eihän sitä huomenna edes koulua ole. On se hieno juttu, että espanjassakin pidetään vapaapäivä 90 vuotiaan Suomen kunniaksi. Enkä yhtään suomiaiheista paitaa omista, millä voisin osoittaa olevani ylpeä kansalainen Espanjassakin. Ylläpitänen suomalaista kansallishenkeä Madridissa. Ruotsalaisia ei olla, venäläisiksi ei tulla eikä Espanjaan muuteta - ainakaan lopullisesti.

Ei kommentteja: